Μπέρτολτ Μπρέχτ

«Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας - Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για την υπόθεσή του - Πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί - Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα - Αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί -Θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού - Όποιος για τη δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί». Μπέρτολτ Μπρέχτ

Αποσπάσματα από την ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Ηγουμενίτσας, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της "Λαϊκής Συσπείρωσης"

Ο χώρος που είμαστε μαζεμένοι σήμερα αποτελεί μια νησίδα στη «ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας» που διεκδικεί η ΟΛΗΓ Α.Ε.. Δικαίως υπήρξε συνολική αντίδραση από όλους τους φορείς και τον λαό για αυτήν την ενέργεια της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε.. Όμως κανένας δεν αναρωτήθηκε γιατί αυτή η συμπεριφορά της διοίκησης  ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ!!!! Μετά το κάλεσμα του κ. Παπανδρέου σε ξένους επενδυτές στη USA όπου «έβγαλε στο σφυρί» όλη την χώρα. Τώρα ζητάνε την «ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας» για να προσδώσουν εμπορική αξία στο λιμάνι να πιάσει καλή τιμή στο ξεπούλημα. Μάχη για την «ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας» στον δήμο χωρίς αγώνα να μην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ  είναι λειψή  και σίγουρα χωρίς αποτέλεσμα. Θέση ήταν και είναι ότι το λιμάνι είναι λαϊκή περιουσία και τέτοια πρέπει να γίνει. Εχουμε τοποθετηθεί με σχετική ανακοίνωση.
  • Την ίδια εποχή προπαγανδίστηκε η άφιξη Κρουαζερόπλοιου ,με χαρές και πανηγύρια και τους επίσημους να στέκονται προσοχή στην άφιξη των τουριστών. Εκτός όμως από τις εφημερίδες είδε κανένας τουρίστες στην πόλη; Πώς θα μπορούσε να τους δει αφού ήταν μαντρωμένοι με την πολιτική του «all inclusive» που προωθείτε ; Τέτοιο τουρισμό θέλουμε; Ποιο το όφελος για τα μικρομάγαζα ,για τον τόπο;
  • Προεκλογικά πρόκυψε και το θέμα της μελέτης για την οριστική κατάληξη στην περιοχή της Πέρδικας του αγωγού φυσικού αερίου. Εχουμε τοποθετηθει με σχετική ανακοίνωση. Να πούμε όμως άλλη μια φορά ότι πρόκειται για αγωγό που θα μεταφέρει transit φυσικό αέριο και ούτε ένα λίτρο δεν προορίζεται για την περιοχή. Κατά συνέπεια τα όσα αναφέρει ο κ. Αργύρης είναι απλά ψέματα που αθροίζονται στα τόσα άλλα. Ανακοίνωση και για αυτό το θέμα.
  • Γιατί άραγε προεκλογικά ανακινεί ζητήματα το ΠΑΣΟΚ; Δεν φοβάται άραγε μη χάσει ψήφους, μη «χαντακώσει» τους υποψηφίους του στον νομό και στην περιφέρεια; Φαίνεται ότι ενδιαφέρεται να δώσει εξετάσεις στα μεγάλα αφεντικά ότι θα προχωρήσει την καταστρεπτική για τον λαό και τόπο πολιτική του χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Μπορεί να πιστεύει ότι έχει τον λαό στο τσεπάκι του . Ας τον Διαψέυσουμε!!!! Ας ψηφίσουμε μαζικά την «Λαϊκή Συσπείρωση»
  • ΒΛΕΠΕΤΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ. Ζητήματα που έχουν σχέση με την γενικότερη στρατηγική του κεφαλαίου για τον τόπο μας. Ζητήματα που θα καθορίσουν και την πορεία από εδώ και πέρα. Άρα και μπροστά στις εκλογές  αυτά θα πρέπει να συζητηθούν. Άντε τώρα να συζητάς για πάρκα ,πεζοδρόμια και για άλλα οξυμμένα τοπικά  προβλήματα όταν η Ηγουμενίτσα από παραθαλάσσια πόλη μετατρέπεται σε μεσογειακή γιατί την παραλία η κυβέρνηση αποφάσισε να την πουλήσει!!!!!!.

  • Οι εκλογές του Νοέμβρη έχουν πολιτικό χαρακτήρα, ισότιμο με εθνικές εκλογές και ας μην αναδεικνύουν κυβέρνηση. Είναι κάλπικη η άποψη που μιλά για «αυτοδιοικητικές εκλογές». Άλλωστε, το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά ψήφο επιβεβαίωσης της κυβερνητικής πολιτικής.
  • Η πολιτική τους σημασία ξεχωρίζει γιατί διεξάγονται σε συνθήκες οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, εφαρμογής του αντιλαϊκού μνημονίου, αλλά και εφαρμογής του «Καλλικράτη», που υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της στρατηγικής του κεφαλαίου.
  • Κρίση γιατί; Ποιος φταίει; Κρίση μετά από έντονους ρυθμούς ανάπτυξης. Κρίση καπιταλιστική , κρίση υπερσυσσωρευσης κεφαλαίων και εμπορευμάτων. 
·         Τι καινούριο έφερε το μνημόνιο; Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα παίρνονται και θα παίρνονται τα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα, πολύ σύντομα, με τη μορφή σοκ. Άλλωστε, το είπε και ο πρωθυπουργός αυτό, επανειλημμένα, ότι η κρίση είναι μια ευκαιρία για μας να πάρουμε μέτρα που είχαν καθυστερήσει, που δεν τα πήρε ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Μέτρα που έχουν αποφασισθεί από την συνθήκη του Μαστριχτ, Λισσαβώνας. Μέτρα που παίρνονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Πραγματικά, το μνημόνιο τους έδωσε αυτή την ευκαιρία. Χρυσή ευκαιρία γι' αυτούς, μαύρη βέβαια ευκαιρία για το λαό.
Εμείς πιστεύουμε ότι και με την ψήφο πρέπει να δοθεί μια απάντηση σε αυτήν την επίθεση. Έτσι που από καλύτερες θέσεις το λαϊκό κίνημα να οργανώσει την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ . Ο λαός έχει εμπειρίες από την καθημερινότητα  του. Είναι ανάγκη να χτισθεί το μέτωπο των εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων ΕΒΕ, νεολαίας, γυναικών. Το μέτωπο για την λαική εξουσία για λαική οικονομία  με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνικοποιημένους τους βασικούς τομείς οικονομίας με παραγωγικούς συνεταιρισμούς με εργατικό έλεγχο. Άλλη λύση υπέρ των λαϊκών στρωμάτων δεν υπάρχει. Δε γίνεται «και τα πρόβατα σωστά και ο λύκος χορτάτος» Η με τον λαό η με τα μονοπώλια.

  • Μεχριν τοτε τι;;  Ο δήμος είναι καταχρεωμένος. 2 εκ. χρέη  ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ χωρίς χρήματα ; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από να τα πάρουμε από αυτούς που τα έχουν και πολλά Αυτοί είναι οι Βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγάλοι επιχειρηματίες που έχουν συσσωρεύει αμύθητα κέρδη την τελευταία 15ετία.Τόσα πολλά που δεν μπορούν πλέον να τα επενδύσουν, γιατί έπεσε το ποσοστό κέρδους, προκαλώντας την καπιταλιστική κρίση που ζούμε σήμερα.
Αυτοί μέχρι το 1996 φορολογούνταν με 45%  επί των κερδών τους, η κυβέρνηση Σημίτη το κατέβασε στο 30%, η κυβέρνηση Καραμανλή στο 25% και ο κ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ πρόσφατα στο 20%.
Η πρόταση είναι να επανέλθει ο συντελεστής φορολόγησης τους στο 45% είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Αναλογίζεσθε πόσα έσοδα θα είχε το κράτος ; Τότε θα είχε να δώσει και τα 10,5 δις. Euro που χρωστά στην Τ.Α. από φόρους που εισέπραξε για λογαριασμό της και ποτέ δεν απέδωσε. Η Νέα Δημοτική Αρχή έχει υποχρέωση να αναπτύξει μαζί με το λαό ένα τέτοιο διεκδικητικό κίνημα. Αυτός είναι ο τρόπος που προτείνει η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ». Ο άλλος τρόπος είναι αυτός που καθορίζει ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» δηλαδή ο Δήμος να βρει χρήματα είτε βάζοντας νέους φόρους , είτε μέσω επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με τις  ΣΔΙΤ και το ΕΣΠΑ, είτε ξεπουλώντας ακίνητη περιουσία. Είναι στο χέρι κατοίκων αυτού του τόπου πλέον να διαλέξουν τον τρόπο που προτιμούν.
Αγώνα και διεκδίκηση για την κοινωνική λαϊκή ευημερία  η προσαρμογή στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ με  φτώχια και δυστυχία

  • Διαφωνούμε κάθετα με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και όχι για χωροταξικούς λόγους.
Ο κ. Παπανδρέου τον αποκάλεσε «βασικό εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης για την αλλαγή της Ελλάδας». Την αλλαγή αυτήν και στον τόπο μας την βιώνουμε οδυνηρά. Αυτή καθοδηγείται  από το ΔΝΤ, την Ε.Ε., το ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
Μέσω του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» μεταφέρονται στην περιφέρεια και στους Δήμους αρμοδιότητες του κράτους όπως στην εκπαίδευση, στην Υγεία, στην Πρόνοια χωρίς τους, αντίστοιχους πόρους, με ότι αυτό συνεπάγεται. Δίνεται η δυνατότητα επιβολής φόρων στους Δήμους και η συμμετοχή τους με ιδιώτες, μέσω των Σ.Δ.Ι.Τ., στο ΕΣΠΑ. Με αυτό τον τρόπο θα ιδιωτικοποιηθούν κοινωνικές παροχές που μέχρι σήμερα ήταν στην αρμοδιότητα του κράτους. Τα προπαγανδιστικά τερτίπια για τάχατες λαϊκή συμμετοχή, περιφερειακή ανάπτυξη, περιορισμό εξόδων, περιορισμό της διαφθοράς, αποκέντρωση, δυνατότητα τοπικού σχεδιασμού κλπ. είναι μόνο για προεκλογικούς λόγους. Η πείρα από την εφαρμογή στην ζωή του «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ» είναι καλό κριτήριο και οδηγός για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα….. Στην ουσία τον Νοέμβρη δεν θα έχουμε εκλογές για την τοπική Αυτοδιοίκηση  αλλά εκλογές για τοπικά όργανα του κράτους.
  • ΔΙΑΦΘΟΡΑ  Προπαγανδίζουν τα αστικά ΜΜΕ ότι ο κ. Γιούνκερ είπε πως ο Γ. Παπανδρέου δήλωνε ότι κυβερνά μία χώρα όπου υπάρχει διαφθορά. Σκέτος αποπροσανατολισμός αυτή η προπαγάνδα. Θέλουν να συνδέσουν την κρίση με τη διαφθορά.
Αλλά κρίση είχαν οι ΗΠΑ, η Ιρλανδία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία. Όλοι είχαν λαμόγια όπως στην Ελλάδα;
Η ΝΔ λέει: Την κρίση δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ λέει την έκαναν τα λαμόγια της ΝΔ. Αυτή η συζήτηση οδηγεί στο να μην καταλαβαίνουν οι εργαζόμενοι τη βαθύτερη ουσία της κρίσης, οικονομική κρίση του καπιταλισμού που αγκαλιάζει το σύνολο του καπιταλιστικού κόσμου.
Η κρίση στην Ευρώπη οξύνθηκε με την απελευθέρωση της αγοράς, από το 1992 με τη συνθήκη του Μάαστριχτ.
Βεβαίως, υπάρχει και διαφθορά και διεφθαρμένοι, αλλά θέλουν να κάνουν το λαό συνένοχο.
Τα αστικά κόμματα συνέβαλαν στη διαφθορά με διάφορους τρόπους και την άφηναν να υπάρχει γιατί ήταν ο εύκολος τρόπος να εξαγοράζουν εργαζόμενους. Ήταν ένας από τους τρόπους που χτυπήθηκε στην Ελλάδα ένα ισχυρό κίνημα που υπήρχε από την Κατοχή και ένα από τα ισχυρότερα στην Ευρώπη. Το κίνημα χειραγωγήθηκε και μέσω της διαφθοράς.
Τώρα έρχονται αυτοί που καλλιέργησαν τη διαφθορά και λένε το λαό διεφθαρμένο.
Και τοπικά καλλιεργείται το θέμα . Ψήφο στους έντιμους.
Μια τέτοια συζήτηση αποπροσανατολίζει από το κύριο , το μείζον θέμα.
Σε αυτές τις εκλογές εκείνο που κρίνεται  δεν είναι το πόσο έντιμοι είναι οι υποψήφιοι, αλλά το ποια πολιτική θα εφαρμόσουν. Η πολιτική της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών, της αντιλαϊκής φορολόγησης, η πολιτική που οδηγεί πλατιά λαϊκά στρώματα στην φτώχεια ,στην ανεργία, στην εξαθλίωση ,δηλαδή η πολιτική του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, της Ε.Ε ,του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αυτή πρέπει να καταδικασθεί στις εκλογές με την καταψήφιση των υποψηφίων τους όσο «καλά παιδιά» αν είναι  και όσο «καθαρά χέρια» αν έχουν.
Εξάλλου  πόσο «καλά παιδιά» μπορεί να είναι όσοι ασπάζονται και εφαρμόζουνε μια τέτοια βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική; Και πόσο  «καθαρά» μπορεί να παραμείνουν τα χέρια  εκείνων  που την διαχειρίζονται ;
Πρέπει να τιμωρηθούν πολιτικά οι ένοχοι και στις εκλογές με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ

  • Ακούγεται ζήτω οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες , εμείς ψηφίζουμε πρόσωπα. Στις εκλογές του Νοέμβρη καλούμαστε να εκλέξουμε τοπικά όργανα του κράτους επιφορτισμένα να περάσουν μια συγκεκριμένη πολιτική. Άρα κατά την γνώμη μας το ερώτημα που μπαίνει  είναι : Θα έχουμε εκλεγμένους που θα έχουν τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» για Ευαγγέλιο και θα υλοποιούν αυτή την βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική η  όργανα  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από αυτήν; Οι εκλεγμένοι στα τοπικά όργανα θα  υπηρετούν την  πολιτική του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, της Ε.Ε., του ΔΝΤ η θα χρησιμοποιήσουν τις όποιες θέσεις έχουν σε αυτά τα όργανα για να την αποκαλύπτουν, να βοηθούν την οργάνωση του λαϊκού κινήματος με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής;
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν επιλέξει το πρώτο. Άρα και οι υποψήφιοι που στηρίζουν αυτά τα κόμματα θα ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο. 
Το  ΚΚΕ έχει επιλέξει τον δρόμο του αγώνα.
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» είναι γνωστό ότι στηρίζεται από το ΚΚΕ.
Σε αυτήν μετέχουμε τόσο οι κομμουνιστές όσο και συναγωνιστές μας, που δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ αλλά εκτιμούν την αγωνιστικότητα, την συνέπεια , την στάση του ΚΚΕ και για αυτό στρατεύονται μαζί μας. Όλοι όμως στρατευτήκαμε σε αυτή την προσπάθεια επειδή πιστεύουμε ότι υπηρετούμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, αυτόν που θα έχει σαν στόχο και σκοπό της ανάπτυξης την ικανοποίηση των, διαρκώς διευρυνόμενων, αναγκών των λαϊκών στρωμάτων και όχι τα κέρδη μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών.

  • ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ για τον Δήμο και τις εκλογές του Νοεμβρίου;
 Εκείνο που χαρακτηρίζει τον κάθε ένα από  τους υποψήφιους Δημάρχους , είναι τι πολιτική καλείται να εφαρμόσει. Και αυτό πρέπει να είναι και το κριτήριο της ψήφου για τους  ψηφοφόρους.
Ο κ. Κάτσινος είναι ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ. Του ΠΑΣΟΚ του ΔΝΤ, των αντιλαϊκών μέτρων, του Μνημονίου κλπ. Άρα ψήφος στον συνδυασμό του σημαίνει και έγκριση αυτής της πολιτικής άσχετα από οποιοδήποτε χαρακτηριστικό του καλό η κακό.
Ο κ. Γιόγιακας πήρε το «χρίσμα» από την Ν.Δ., επί πλέον κρίνεται και σαν εν ενεργεία Νομάρχης. Την πολιτική της Ν.Δ, θα εφαρμόσει όπως το κάνει και σήμερα. Άρα ψήφος στον συνδυασμό του σημαίνει έγκριση στην αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε αλλά και επαγγέλλεται η Ν.Δ., και πάλι ανεξάρτητα από άλλα του χαρακτηριστικά.
Τέλος και οι δυο τους έχουν τον αντιλαϊκό ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ σαν ευαγγέλιο. Έχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες όσοι συμμετέχουν σε αυτά τα ψηφοδέλτια επειδή είναι στυλοβάτες μιας αντιλαϊκής ,αποκρουστικής πολιτικής και με την παρουσία τους στα ψηφοδέλτια προσπαθούν να την εξωραΐσουν. Η  «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»  καλεί τα λαϊκά στρώματα ,που οδηγούνται στην εξαθλίωση από την αντιλαϊκή πολιτική, να εκφράσουν την αντίθεση τους σε αυτήν και με την ψήφο τους στις εκλογές του Νοεμβρίου. Η παρουσία στα ψηφοδέλτια ,που υποστηρίζονται από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., φίλων η συγγενών να μη γίνει εμπόδιο στο να εκφραστεί αυτή τους η αντίθεση. Σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρηθεί σαν έγκριση τόσο αυτής της πολιτικής όσο και για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζονται. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…….
  • Το ψηφοδέλτιο μας απαρτίζεται  από εργάτες ,αγρότες, ΕΒΕ, άνεργους ,νέους, γυναίκες, συνταξιούχους  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ που πλήττονται από αυτή την βάρβαρη πολιτική. Είναι αυτοί που ΟΛΟ τον χρόνο που πέρασε αλλά και προηγούμενα πρωτοστατήσανε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Αυτοί που ήταν μπροστά τους καταπέλτες των πλοίων του ΒΕΝΤΟΥΡΗ ΠΟΥ ΤΑΞΊΔΕΥΑΝ ΜΕ ΛΕΙΨΉ ΟΡΓΑΝΙΚΉ ΣΎΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥς ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ. Αυτοί που σταλθήκανε στο πλάι των απολυμένων από επιχειρήσεις. Αυτοί που ήταν στο πλευρό των απλήρωτων εργαζομένων σε επιχειρήσεις…….
  • ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ  ΓΙΑΤΙ  Έρχεται αντιλαϊκή καταιγίδα .Όλοι την βλέπουμε ,έχει ήδη φθάσει.
Στην όξυνση των λαϊκών προβλημάτων, ο λαός χρειάζεται να έχει δίπλα του ,παντού :
- ασυμβίβαστους αγωνιστές και όχι κινδυνολόγους και συκοφάντες
- αδιάλλακτους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όχι απλά έντιμους
- εκλεγμένους άφοβους, που δεν διστάζουν να σηκώσουν πρώτοι τα βάρη του αγώνα
Για αυτό χρειάζεται ενισχυμένη την «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» που έχει στο ψηφοδέλτιο  δοκιμασμένους αγωνιστές.
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» θα αποκαλύπτει, θα διεκδικεί για όλα τα παραπάνω μέσα και έξω από το Δημοτικό συμβούλιο. Θα δυσκολεύει τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Θα είναι μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ στην καθημερινή οργάνωση της πάλης.
Από την άλλη ,η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με συμπαραστάτες την ΝΔ και το ΛΑΟΣ φορτώνει στο λαό τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.
Ότι άφησε στη μέση ο "Καποδίστριας" έρχεται να αποτελειώσει ο "Καλλικράτης"!
Για αυτό  ζητάμε από τους εργαζόμενους ,τους αγρότες ,τους αυτοαπασχολούμενους,τους συνταξιούχους,τις γυναίκες,τη νεολαία  να πάνε στην κάλπη και ψηφίσουν με κριτήριο το τι βιώνουν καθημερινά στο σπίτι τους και στη δουλειά τους!
Να πούνε μαζικά ότι δεν φταίει ο λαός για την κρίση. Δεν αναγνωρίζουμε τα ελλείμματα και το χρέος. Γι’ αυτή την κατάσταση ευθύνεται η πλουτοκρατία. Αυτή πρέπει να πληρώσει.
Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να μην χάσουνε και αυτή την ευκαιρία.
Να Τιμωρήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Αν βγουν αλώβητοι και από αυτή την εκλογική «μαύρο φίδι που μας έφαγε»!!!! 
Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.
Η αποχή δεν αποτελεί διέξοδο. Τους αβαντάρει. Μετράει υπέρ τους και εναντίον του λαού.
Να  ψηφίσουν «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» έστω και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου