Μπέρτολτ Μπρέχτ

«Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας - Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για την υπόθεσή του - Πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί - Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα - Αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί -Θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού - Όποιος για τη δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί». Μπέρτολτ Μπρέχτ

Καμιά ανοχή - καμιά ψήφο στην πολιτική που τσακίζει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα

Οι εκλογές του Νοέμβρη έχουν πολιτικό χαρακτήρα, ισότιμο με εθνικές εκλογές και ας μην αναδεικνύουν κυβέρνηση. Είναι κάλπικη η άποψη που μιλά για «αυτοδιοικητικές εκλογές». Άλλωστε, το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά ψήφο επιβεβαίωσης της κυβερνητικής πολιτικής.
Η πολιτική τους σημασία ξεχωρίζει γιατί διεξάγονται σε συνθήκες οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, εφαρμογής του αντιλαϊκού μνημονίου, αλλά και εφαρμογής του «Καλλικράτη», που υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της στρατηγικής του κεφαλαίου.
Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα παίρνονται και θα παίρνονται τα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα, πολύ σύντομα, με τη μορφή σοκ. Μέτρα που έχουν αποφασισθεί από την συνθήκη του Μαστριχτ,   Λισσαβώνας. Μέτρα που παίρνονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και είχανε καθυστερήσει στην χώρα μας. Το μνημόνιο τους έδωσε αυτή την ευκαιρία.
       Χρυσή ευκαιρία για τα ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ , μαύρη βέβαια ευκαιρία για τον ΛΑΟ.
         Η ψήφος τώρα είναι κριτήριο ατομικής ευθύνης και χειραφέτησης
Οι εργαζόμενοι ,οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγροτοκτηνοτρόφοι, η νεολαία δεν έχουν κανένα συμφέρον να ρίξουν στην κάλπη το ίδιο ψηφοδέλτιο με τους εργοδότες, τους μεγαλογιατρούς, τους μεγαλοεμπόρους.
Είναι απαραίτητο όμως να ψηφίσει “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”
·        Ο οικοδόμος, που πότε έχει και πότε δεν έχει δουλειά, που δεν έχει τα ένσημα να θεωρήσει το βιβλιάριο του ΙΚΑ.
·        Ο άνεργος με τα 450 euro επίδομα ανεργίας, με την συντριπτική τους πλειοψηφία να μην παίρνει ούτε αυτά, την στιγμή που η κυβέρνηση δίνει άφθονο χρήμα στους εργοδότες.
·        Ο απολυμένος. Να πάρει ξεκάθαρη θέση όπως ξεκάθαρα το κάνουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που απελευθερώνουν τις απολύσεις και δίνουν πάτημα στους εργοδότες ανενόχλητοι να τρομοκρατούν, να απειλούν, να απολύουν.
·        Ο εργαζόμενος που δουλεύει απλήρωτος, ανασφάλιστος, ατέλειωτα ωράρια.
·        Ο εργαζόμενος στην Υγεία, στην Παιδεία, στους ΟΤΑ, ο μισθωτός επιστήμονας που τους περιέκοψαν βασικά δικαιώματα, τα οποία πρέπει να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
·        Ο μικρομαγαζάτορας, ο επαγγελματοβιοτέχνης που με δυσκολία τα «βγάζει πέρα» και βλέπει τον κίνδυνο του λουκέτου ολοένα και πιο ορατό.
·        Ο συνταξιούχος που του κόβουν την σύνταξη.
·        Ο αγρότης που ξεκληρίζεται κυριολεκτικά από την γη του σαν αποτέλεσμα της για χρόνια εφαρμοζόμενης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής .
·        Ο κτηνοτρόφος που βλέπει την “ΔΩΔΩΝΗ”  να «βγαίνει στο σφυρί».
 ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ  “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ,ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ και ταυτόχρονα να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, Τις ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ στους τόπους δουλειάς και κατοικίας. Έτσι που από καλύτερες θέσεις το λαϊκό κίνημα να οργανώσουν την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. Να χτισθεί το μέτωπο των εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων ΕΒΕ, νεολαίας, γυναικών. Το μέτωπο για την λαϊκή εξουσία για λαϊκή οικονομία, με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνικοποιημένους τους βασικούς τομείς οικονομίας με παραγωγικούς συνεταιρισμούς με εργατικό έλεγχο. Άλλη λύση υπέρ των λαϊκών στρωμάτων δεν υπάρχει.



Συμπατριώτες, σες
Πολλά και οξυμμένα είναι τα προβλήματα στον καλλικρατικό δήμο μας ,ΥΔΡΕΥΣΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ, ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ.
Η απαρίθμηση και η υπόσχεση επίλυσης τους  συνιστά μια καλή έκθεση ιδεών όταν δεν συνοδεύεται από τον τρόπο και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν.
Ο «Καλλικράτης» δίνει την κατεύθυνση της φορολόγησης των πολιτών, την Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), το ξεπούλημα της γης, για “Δήμο Α.Ε.” παροχής υπηρεσιών. 
Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”  προτείνει τον δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης από το κράτος, την φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με 45% επί των κερδών.
Αντικειμενικά μπαίνει το ζήτημα της γενικότερης πολιτικής που εφαρμόζεται.
Ανάπτυξη με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων;    ή
Ανάπτυξη με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων; 
                Η ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ Η ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ!
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αποτελεί κόμβο μεταφορικών δικτύων, (Εγνατία Λιμάνι..) αλλά και ενεργειακών, (Αγωγός Φυσικού Αερίου). Όπου διαπλέκονται και αλληλοσυγκρούονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα ελληνικά και ξένα. Ζητήματα που θα καθορίσουν την πορεία του τόπου μας από εδώ και πέρα. Προεκλογικά η κυβέρνηση καθόρισε την κατάληξη του αγωγού φυσικού αερίου στην περιοχή της Πέρδικας. Τα δε φερέφωνα της στην διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε. ζητούν την επιστροφή της  «ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας» για να προσδώσουν εμπορική αξία στο λιμάνι να πιάσει καλή τιμή στο ξεπούλημα. Γιατί άραγε προεκλογικά ανακινεί ζητήματα το ΠΑΣΟΚ; Δεν φοβάται άραγε μη χάσει ψήφους, μη «χαντακώσει» τους υποψηφίους του στον νομό και στην περιφέρεια; Φαίνεται ότι ενδιαφέρεται να δώσει εξετάσεις στα μεγάλα αφεντικά ότι θα προχωρήσει την καταστρεπτική για τον λαό και τόπο πολιτική του χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Μπορεί να πιστεύει ότι έχει τον λαό στο τσεπάκι του .
Ας τους Διαψεύσουμε! 
Ας ψηφίσουμε μαζικά την «Λαϊκή Συσπείρωση» για να οργανωθεί από καλύτερες θέσεις ο αγώνας των κατοίκων αυτού του Δήμου για:
·        Να μην περάσει σε ιδιωτικά χέρια το λιμάνι της Ηγουμενίτσας
·        Να μην υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για τον Αγωγό Φυσικού αερίου.

Εργαζόμενε – Εργαζόμενη
Πολλοί  συνδυασμοί διεκδικούν την ψήφο σου στις 7 Νοέμβρη
                   ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ
     ΑΝ Η ΛΑΪΚΗ ΨΗΦΟΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΤΣΙΝΟ – ΓΙΟΓΙΑΚΑ
                     ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ – ΚΑΤΣΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι φραστικές αντιπαραθέσεις είναι για τα ΜΜΕ, για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια.
Πρώτα από όλα στηρίζουν την πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Είναι οι «εκλεκτοί» εκείνων των κομμάτων που χτυπάνε κάθε εργατικό – λαϊκό δικαίωμα, που καταδικάζουν το λαό να ζει στην φτώχεια, στην ανασφάλεια , την ανεργία.
Στηρίζουν τον «Καλλικράτη» που προωθεί την διοικητική προσαρμογή του κράτους, τις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. σε όλα τα ζητήματα π.χ. ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών, παιδεία, υγειά, αυτοτελή φορολόγηση, ανατροπή εργασιακών σχέσεων.
Δεν υπάρχει κανένας δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κανένας Κάτσινος ή Γιόγιακας που θα σώσει τον λαό από την ανεργία, την ανασφάλεια, την εργασιακή περιπλάνηση, την φτώχεια, την αβεβαιότητα του μέλλοντος. 
 Τα παραδείγματα πάμπολλα ,τοπικοί παράγοντες που υφάρπαξαν την λαϊκή ψήφο σαν , «έντιμοι»  «υπερκομματικοί», «αυτοδιοικητικοί» συνέβαλαν ώστε οι δήμοι να γίνουν το μακρύ αντιλαϊκό χέρι του κράτους.




Οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ» συνδυασμοί βοηθούν να διοχετευθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια και η
αγανάκτηση σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια.  Σήμερα που επιτακτικά μπαίνει το  ερώτημα η με τον ΛΑΟ η με τα ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ, τι νόημα έχει o «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ»; Ανεξάρτητος από ποιόν; Ανεξάρτητος από τι;
Είναι δε ψέματα ότι το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής  τον κ. ΑΛΕΞΙΟΥ είναι ανεξάρτητο. Γιατί στηρίζεται από την «ΑΝΤΑΡΣΙΑ». Γιατί στηρίζεται από τις δυνάμεις εκείνες που έχουν την πιο σκληρή αντι-ΚΚΕ και αντι-ΠΑΜΕ δράση. Είναι αυτοί που βαδίζουν στο εργατικό-λαϊκό κίνημα με το ΠΑΣΟΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτοί που στήνουν τις τάχατες ενωτικές τις «συγκεντρώσεις» της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” στηρίζεται από το ΚΚΕ σε κάθε δήμο και περιφέρεια της χώρας.
Το ψηφοδέλτιο μας απαρτίζεται  από εργάτες ,αγρότες, ΕΒΕ, άνεργους ,νέους, γυναίκες, συνταξιούχους  από στρώματα που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι αυτοί που ΟΛΟ τον χρόνο που πέρασε αλλά και προηγούμενα πρωτοστατήσανε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτήν την βάρβαρη πολιτική.
Και αυτό είναι που πρέπει να μετρήσει ,γιατί έρχεται νέα αντιλαϊκή καταιγίδα .
Στην όξυνση των λαϊκών προβλημάτων, ο λαός χρειάζεται να έχει δίπλα του ,παντού :
- ασυμβίβαστους αγωνιστές και όχι κινδυνολόγους και συκοφάντες
- αδιάλλακτους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όχι απλά έντιμους
- εκλεγμένους άφοβους, που δεν διστάζουν να σηκώσουν πρώτοι τα βάρη του αγώνα
Για αυτό χρειάζεται ενισχυμένη η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», να εκπροσωπηθεί στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο με όσο δυνατόν περισσότερους συμβούλους.
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» θα αποκαλύπτει, θα διεκδικεί μέσα και έξω από το Δημοτικό συμβούλιο. Θα δυσκολεύει τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Θα είναι μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ στην καθημερινή οργάνωση της λαϊκής πάλης.
Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση»:
  • Αποτελεί τη μόνη ξεκάθαρη καταδίκη της πολιτικής που οδηγεί το λαό στη φτώχεια, στην ανασφάλεια, στην ανεργία, για τα κέρδη των μονοπωλίων. Είναι η μόνη ξεκάθαρη ψήφος κατά του μνημονίου, του «Καλλικράτη», της ΕΕ.
  • Εκφράζει την απαίτηση να πληρώσουν την κρίση και το χρέος αυτοί που τα δημιουργούν με τις μεγάλες φοροαπαλλαγές και τις κρατικές χρηματοδοτήσεις που απολαμβάνουν, οι μεγάλοι επιχειρηματίες.
  • Είναι ψήφος τιμωρίας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., την αντιλαϊκή πολιτική των οποίων στήριξαν και στηρίζουν οι υποψήφιοί τους. Αυτή θα εφαρμόζουν αν εκλεγούν.
  • Για να αναδειχτούν στην περιφέρεια και στους δήμους αγωνιστές που θα μάχονται για το δίκιο του λαού, θα ενημερώνουν για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
  • Είναι ψήφος διεκδίκησης των σύγχρονων λαϊκών δικαιωμάτων: Στη σταθερή δουλειά για όλους. Στις σύγχρονες δωρεάν κοινωνικές παροχές στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο περιβάλλον, στις υποδομές.
  • Είναι ψήφος υπέρ της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης για ριζικές αλλαγές, για ανάπτυξη υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων.
Χαμένη ψήφος είναι αυτή που πάει σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γιατί θα χρησιμοποιηθεί ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.
 Η αποχή δεν αποτελεί διέξοδο. Τους αβαντάρει. Μετράει υπέρ τους και εναντίον του λαού.
      Ψηφίστε την  «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» έστω και αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας.

Αυτοί θα “κοσμούν” και θα δουλεύουν για τα ψηφοδελτια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ των κ.κ. Κάτσινου και Γιόγιακα.


Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ
ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου