Μπέρτολτ Μπρέχτ

«Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας - Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για την υπόθεσή του - Πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί - Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα - Αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί -Θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού - Όποιος για τη δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί». Μπέρτολτ Μπρέχτ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον αγωγό φυσικού αερίου

Ο κύβος ερίφθει.  Η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του υποθαλάσσιου ελληνοϊταλικού αγωγού εγκρίθηκε στις 17/09/2010, από την αρμόδια υπηρεσία του  Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής .
Τέλος στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» .Τώρα όλοι ξέρουμε που θα καταλήξει ο αγωγός.
Με εξαίρεση τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κατσούρα που εκτιμά την εξέλιξη θετική ,οι «ταγοί» του τόπου και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ. «πέσανε από τα σύννεφα». Αλήθεια γιατί; Δεν γνώριζαν ότι η  βουλή  των Ελλήνων ,στις  22  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2008, ψήφισε κατά πλειοψηφία την  «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας, σχετικώς με την ανάπτυξη του διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου Τουρκία-Ελλάδα-Ιταλία»;
Δεν γνώριζαν ότι το μόνο κόμμα που καταψήφισε αυτό το Μνημόνιο ήταν το ΚΚΕ;;
Δεν γνώριζαν ότι το έργο αυτό έχει χαρακτηρισθεί «υψίστης εθνικής σημασίας» τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από την Ν.Δ.; Τότε τι νόημα έχουν οι δηλώσεις και οι «αντιδράσεις» όσων συνεχίζουν να ανήκουν ,να στηρίζουν και να διεκδικούν την ψήφο για λογαριασμό αυτών των κομμάτων;  Ο «διάλογος» , όπως και κάθε «κοινωνικός διάλογος», χρησιμοποιήθηκε για παραπλάνηση. Το έγκλημα ήταν προμελετημένο και καλά οργανωμένο. Οι δε «αντιδράσεις» σήμερα των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. σκοπεύουν να «θολώσουν τα νερά» μπροστά στις εκλογές για τα τοπικά όργανα στις 7 Νοέμβρη, και τους καθιστά συνένοχους!
  Η θέση πρέπει να είναι μία και καθαρή ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ.
Ο αγωγός αποσκοπεί στην τροφοδοσία της Δυτικής Ευρώπης με φυσικό  αέριο και αφορά τον
ανταγωνισμό για ενεργειακές πηγές, για τους αγωγούς μεταφοράς πετρελαίου και αερίου και για τον έλεγχο των αγορών. Ο στόχος της  αστικής  τάξης να μετεξελιχθεί η Ελλάδα σε ενεργειακό δίαυλο μεταξύ των σημείων παραγωγής και των κέντρων κατανάλωσης της ενέργειας, που εμπλέκει  τη  χώρα  μας στις  ιμπεριαλιστικές  αντιπαραθέσεις  με  τους  όποιους  κινδύνους  συνεπάγεται  αυτό ,βαφτίζεται «υψίστης εθνικής σημασίας».
Για αυτό και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ,το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., επιμένουν να γίνει αυτό το έργο και σε αυτόν τον χαρακτηρισμό του.
Είναι όμως γνωστό ότι ο αγωγός αυτός καμιά σχέση δεν έχει με την ανάπτυξη της περιοχής  και κανένα  ουσιαστικό  όφελος  για  τον λαό και τους εργαζόμενους. Αντιθέτως η εγκατάσταση του εργοστασίου στην τουριστικά  αναπτυσσόμενη  περιοχή  της  Πέρδικας  και θα  έχει  αρνητικές  επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Για αυτό στην «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» πιστεύουμε τώρα είναι η ώρα των αγώνων. Είναι η ώρα για  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ,  ΑΝΥΠΑΚΟΗ, ΡΗΞΗ, με κυβερνητικές αποφάσεις που εξυπηρετούν τις μεγάλες επιχειρήσεις και βλάπτουν τον λαό και τον τόπο. Τώρα είναι η ώρα να χτισθεί ένα μέτωπο των εργαζομένων, αγροτών, ΕΒΕ, νεολαίας, γυναικών, που θα λέει ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ. Το μέτωπο αυτό θα παλεύει για την λαϊκή οικονομία που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία του μονοπωλιακού κεφαλαίου, για μια ενεργειακή πολιτική που οδηγεί στο να κατοχυρώσει την ενέργεια σαν κοινωνικό αγαθό και όχι να την αντιμετωπίζει σαν εμπόρευμα. 
Καλούμε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., να βγάλουν, τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα, να μετατρέψουν την πείρα τους σε πολιτική πράξη. Να απεγκλωβιστούν από αυτά τα κόμματα. Να στρατευτούν με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, να συμμετέχουν στο στήσιμο λαϊκών επιτροπών παντού με στόχο την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων ενάντια στα μονοπώλια.
Να τιμωρίσουν με την ψήφο τους  στις τοπικές εκλογές του Νοέμβρη το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ. ενισχύοντας την «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» που στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου