Μπέρτολτ Μπρέχτ

«Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας - Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για την υπόθεσή του - Πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί - Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα - Αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί -Θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού - Όποιος για τη δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί». Μπέρτολτ Μπρέχτ

Η τοποθέτηση του Θεόδωρου Δήμα εκλεγμένου Δημοτικού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά την ορκωμοσία του Δημάρχου και του Δ.Σ Ηγουμενίτσας.

Αγαπητοί συμπατριώτες
Χαίρομαι που έχει τόσο πολύ κόσμο σήμερα εδώ.
Ελπίζω να έχει και στα Δημοτικά Συμβούλια αλλά να έχει πολύ περισσοτέρους στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.
Από τη μεριά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δηλώνω «ότι   υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού» αυτήν την υπόσχεση δώσαμε προεκλογικά, αυτό δηλώνουμε  και σήμερα  σαν όρκο και παρακαλώ να γραφτεί στα πρακτικά ορκωμοσίας.
Αγαπητοί συμπατριώτες
 Έχουμε επανειλημμένα σημειώσει, ιδιαίτερα προεκλογικά, ότι ο "Καλλικράτης" αποτελεί ένα αντιδραστικό εργαλείο για την εφαρμογή αυτής της βάρβαρης πολιτικής που βιώνουν σήμερα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας.
Η παρουσία της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δημοτικό  Συμβούλιο αυτό που μπορεί να υποσχεθεί στο λαό είναι ότι και μέσα, αλλά κυρίως έξω, θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις ώστε να υπάρξει ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, μια μεγάλη λαϊκή αντεπίθεση.
Θα προσπαθήσουμε με όλους τους τρόπους μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο να εμποδίσουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, για τη συντριβή της λαϊκής οικογένειας. Να θυμίσουμε ότι μόλις εχθές ψηφίστηκε ο κρατικός Προϋπολογισμός, και πριν μια βδομάδα το πολυνομοσχέδιο που είναι σε αντιλαϊκή κατεύθυνση.
Θα συμβάλουμε αποφασιστικά μαζί με το αγωνιστικό, διεκδικητικό, ταξικό κίνημα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών ,των φοιτητών…. για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου λαϊκού μετώπου αντεπίθεσης απέναντι σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου