Μπέρτολτ Μπρέχτ

«Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας - Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για την υπόθεσή του - Πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί - Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα - Αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί -Θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού - Όποιος για τη δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί». Μπέρτολτ Μπρέχτ

Συμπαράσταση στους κατοίκους της Πέρδικας


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Η Κ.Ο. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, για ακόμα μια φορά εκφράζει την αντίθεση της στην διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου από την χώρα μας, και ταυτόχρονα δηλώνει την συμπαράσταση της στους κατοίκους της Πέρδικας και τις ευρύτερης περιοχής στον αγώνα τους ενάντια στην διέλευση του αγωγού, και στην εγκατάσταση του εργοστασίου σταθμού αποσυμπίεσης.
Κατανοούμε απόλυτα τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις που θα έχει στην περιοχή, σε σχέση με το περιβάλλον, τις δραστηριότητες γύρο από τον τουρισμό, την ανάπτυξη της περιοχής, την δημόσια υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων.
Το ΚΚΕ, έχει εκφράσει την αντίθεση του στο έργα του αγωγού, από τον Ιανουάριο του 2008, όταν ήρθε στην βουλή για κύρωση η σχετική σύμβαση, την οποία και καταψήφισε.
Η διαφωνία του ΚΚΕ εστιάζεται τόσο στο ότι είναι ένας αγωγός, που καμιά σχέση δεν έχει με τις ανάγκες του λαού για φτηνό φυσικό αέριο, για ενεργειακή επάρκεια και διαφοροποίηση πηγών ενέργειας στην χώρα μας, όσο και στο ότι ένα τέτοιο έργο εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα μας, και ειδικότερα για την περιοχή μας.
Ιδιαίτερα σήμερα, που οι πολυεθνικές επιχειρήσεις με τις κυβερνήσεις τους, τους διεθνείς οργανισμούς που ελέγχουν, και τις πολεμικές μηχανές που έχουν βάλει μπροστά, κάνουν αγώνα δρόμου, για το μοίρασμα των αγορών και στο ποιος θα ελέγξει και για λογαριασμό ποιανού τις πηγές ενέργειας, βάφοντας για μια φορά ακόμα τους δρόμους των αγωγών ενέργειας με το αίμα των λαών.
Η νέα πολεμική επίθεση που είναι σε εξέλιξη αυτές τις μέρες κατά τις Λιβύης, σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί κι όχι για την προστασία του λαού που υποκριτικά επικαλούνται οι επιτιθέμενοι και όλοι οι υποστηρικτές τους.
Έχουν συνηθίσει οι εκάστοτε κυβερνήσεις να βαφτίζουν εθνικής σημασίας το οποιανδήποτε έργο εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, της Αστικής Τάξης, και να καλούν όλο το λαό να συστρατευτεί γύρω από έναν τέτοιο στόχο.
Αυτό επικαλούνται και τώρα.
Και είναι ένα ακόμα ψέμα.
Τέτοια επιχειρηματικά συμφέροντα – ντόπια και ξένα - εξυπηρετεί κι αυτό το έργο κι όχι τα λαϊκά συμφέροντα.
Τέτοια επιχειρηματικά συμφέροντα υπηρετούν οι κυβερνήσεις που υπέγραψαν αυτή την συμφωνία, αλλά και τα αλλά κόμματα που την υπερψήφισαν στη βουλή το 2008.
Σας καλούμε σε αγώνα ενάντια στο σύνολο αυτής τις πολιτικής που στηρίζετε στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, και ειδικότερα της εργατικής δύναμης.
Σας καλούμε σε αγώνα για μια πολιτική που η ενέργεια δεν θα είναι εμπόρευμα στα χέρια του κεφαλαίου και την κερδοφορία του, που από κοινωνικό αγαθό μετατρέπετε σε δυσεύρετο και ακριβοπληρωμένο για τα λαϊκά στρώματα και πολλές φορές με αίμα ποτισμένο, αλλά κοινωνικό αγαθό.
Για μια πολιτική ,που αφετηρία θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για φθηνή λαϊκή κατανάλωση, για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Ο συγκεκριμένος αγωγός καμία από αυτές τις ανάγκες δεν εξυπηρετεί.
Σας καλούμε σε συστράτευση και μέτωπο λαϊκό, που θα έχει σαν στόχο, τον πλούτο κοινωνική ιδιοκτησία, σε μια λαϊκή εξουσία, και λαϊκή οικονομία.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 23 /03/ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου