Μπέρτολτ Μπρέχτ

«Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας - Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για την υπόθεσή του - Πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί - Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα - Αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί -Θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού - Όποιος για τη δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί». Μπέρτολτ Μπρέχτ

Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Φιλιατών, Λαέρτη Ρέγκα, στις ιχθυοκαλλιέργειες Σαγιάδας

Με εργαζόμενους σε μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας και του δήμου Σαγιάδας στην Θεσπρωτία συναντήθηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλή τον Κώστα Κωτσαντή υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον Λαέρτη Ρέγκα υποψήφιο δήμαρχο Φιλιατών.
Στην μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας «ΑΕ ΣΕΛΟΝΤΑ» όπου 80 περίπου εργαζόμενοι μοχθούν για να βγάλουν το μεροκάματο δουλεύοντας σε σκληρές συνθήκες επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι με τα προηγούμενα και νέα σκληρά αντεργατικά μέτρα βιώνουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες αυτής της κυρίαρχης πολιτικής που επιδιώκει να διαμορφώσει ακόμη πιο φθηνούς εργαζόμενους για τα επιχειρηματικά κέρδη. Αποτέλεσμα αυτή της πολιτικής είναι η θεσμοθέτηση του αντεργατικού νομοθετικού οπλοστασίου που δίνει την δυνατότητα στους εμποροβιομήχανους που μεταποιούν ή διακινούν αγροτικά προϊόντα να προσλαμβάνουν εποχικό προσωπικό και να ασφαλίζουν τους εργαζόμενους στον ΟΓΑ. Συνέπεια αυτής της κατάφωρης αδικίας είναι οι εργαζόμενοι να μην δικαιούνται δώρα, άδειες, επιδόματα κλπ. αφού είναι ασφαλισμένοι στον παραπάνω φορέα . Η τάση επιπλέον ενίσχυσης στα χέρια λίγων και του κερδοφόρου κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας εντείνουν την εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως αναφέρθηκε το πέταγμα στο δρόμο δεκάδων εργαζόμενων της μονάδας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ» που έβαλε λουκέτο. Την εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα βιώνουν και οι εργαζόμενοι στο δήμο Σαγιάδας καθώς το 50% των εργαζομένων απασχολείται με συμβάσεις έργου (μπλοκάκι) μια κατάσταση που θα γενικευτεί μέσα από τον Καλλικράτη Αυτή την πολιτική της ανεργίας, της άγριας εκμετάλλευσης, που οδηγεί όλο και περισσότερους εργαζόμενους στην φτώχεια και εξαθλίωση ο Κώστας Κωτσαντής κάλεσε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αξιοποιώντας το όπλο της ψήφο, ενισχύοντας σε δήμους και Περιφέρειες την Λαϊκή Συσπείρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου