Μπέρτολτ Μπρέχτ

«Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας - Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για την υπόθεσή του - Πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί - Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα - Αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί -Θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού - Όποιος για τη δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί». Μπέρτολτ Μπρέχτ

Η σταυροδοσία στις τοπικές εκλογές

Η σταυροδοσία στις τοπικές εκλογές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία και εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών έχει ως εξής:
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Α. Για δημοτικό συμβούλιο
  • Για Δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια, δηλαδή σε όσους δεν επήλθε καμία μεταβολή με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και ανεξαρτήτως πληθυσμού, ο εκλογέας μπορεί να θέσει μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.
  • Σε Δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, δηλαδή σε όσους συνενώθηκαν με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και σε όσους είναι άνω των 100.000 κατοίκων που διαιρούνται σε δημοτικές κοινότητες (πρώην δημοτικά διαμερίσματα) ο εκλογέας μπορεί να θέσει: Εναν σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, όταν η εκλογική του περιφέρεια, εκλέγει μέχρι τρεις (3) δημοτικούς συμβούλους. Μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους όταν η εκλογική του περιφέρεια εκλέγει περισσότερους από τρεις (3) δημοτικούς συμβούλους.
Επίσης:
  • Μέχρι έναν (1) σταυρό προτίμησης στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους όλων των άλλων εκλογικών περιφερειών.
Β. Για Συμβούλιο Τοπικής/ Δημοτικής Κοινότητας
  • Ο εκλογέας μπορεί να θέσει μέχρι δύο (2) σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας και έναν (1) σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο σύμβουλο ή εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Για την εκλογή των μελών του περιφερειακού συμβουλίου, ανάλογα με τις έδρες της εκλογικής τους περιφέρειας, ο εκλογέας μπορεί να θέσει αριθμό σταυρών προτίμησης ως εξής:
  • Ενα σταυρό στις εκλογικές περιφέρειες με αριθμό εδρών 1 έως 3.
  • Δύο σταυρούς στις εκλογικές περιφέρειες με αριθμό εδρών 4 έως 7.
  • Τρεις σταυρούς στις εκλογικές περιφέρειες με αριθμό εδρών 8 έως 12.
  • Τέσσερις σταυρούς στις εκλογικές περιφέρειες με αριθμό εδρών πάνω από 12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου