Μπέρτολτ Μπρέχτ

«Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας - Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για την υπόθεσή του - Πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί - Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα - Αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί -Θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού - Όποιος για τη δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί». Μπέρτολτ Μπρέχτ

Άκυρο - Λευκό στο δεύτερο γύρο των εκλογών

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου ανέδειξαν τα ψηφοδέλτια, που πανελλαδικά στήριξε το ΚΚΕ με τον τίτλο ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, σε ανερχόμενη δύναμη, με απόσπαση χιλιάδων νέων ψήφων, έτσι ώστε να αναγνωρίζεται ότι το Κόμμα είναι το μοναδικό κόμμα που αύξησε τις δυνάμεις του πανελλαδικά σε ψήφους και ποσοστά. Σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του 2009, σημειώνεται αύξηση των ψήφων κατά 75.000. Το ποσοστό προσεγγίζει το 11%, δηλαδή αυξάνεται κατά 3,3%. Ανεξάρτητα από την ψήφο, διευρύνεται ο αριθμός εκείνων που κρίνουν θετικά εκτιμήσεις και θέσεις του ΚΚΕ, ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την  πρόταση εξουσίας, αναγνωρίζουν τον αγωνιστικό πολιτικό ρόλο και τη συμβολή του Κόμματος.
Η Ν.Ε. Θεσπρωτιας του ΚΚΕ ευχαριστεί και χαιρετίζει όλους εκείνους και εκείνες που έδωσαν για πρώτη φορά ψήφο στα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ, που συνέβαλαν σημαντικά μετά από πολλά χρόνια να εκλεγούν κομμουνιστές αντιπρόσωποι στα δημοτικά συμβούλια Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, που έδωσαν υψηλό ποσοστό στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο που αναμετρήθηκαν και άντεξαν τα φοβικά διλήμματα, τους προκλητικούς εκβιασμούς και τα καμουφλαρισμένα διπλά ψηφοδέλτια. Η  αύξηση των ψήφων μάς γεμίζει νέες ευθύνες, υποχρεώσεις. Κατανοούμε ότι μεγαλώνει η απαίτηση απέναντί μας να ανταποκριθούμε στην εργατική, λαϊκή συσπείρωση και πάλη, να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και διάθεση για αγώνα ευρύτερων λαϊκών μαζών, που εκτιμούν το ρόλο και τη συμβολή μας, ταυτόχρονα όμως έχουν και τις ιδιαίτερες δικές τους απόψεις.
Η αύξηση της δύναμης του ΚΚΕ στις  εκλογές περικλείει σημαντική δυναμική,
Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και όσο εξαρτάται από αυτό, για να συμβάλει ώστε να κατανοηθεί ευρύτερα ότι η αποχή δεν αποτελεί όπλο πίεσης απέναντι στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική. Αντίθετα, μειώνει τη δυνατότητα που διαγράφεται σήμερα, να γίνουν ταχύτερα βήματα, σε όσο το δυνατό πιο σύντομο χρονικό διάστημα, προς την ανατροπή του αρνητικού συσχετισμού που βασικό κορμό έχει τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Καλεί, επίσης, όλους εκείνους που θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους, ψηφίζοντας άλλους συνδυασμούς πλην ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να σκεφθούν ότι η ψήφος αυτή δε δίνει πολιτική διέξοδο, καθώς η αντιπολιτευτική προπαγάνδα των κομμάτων αυτών δε θίγει τον πυρήνα της στρατηγικής τους αλλά επιμέρους πλευρές και τακτικές. Η πραγματική αντίθεση στην οικονομία, στην κοινωνία γενικότερα, βρίσκεται ανάμεσα στα μονοπώλια, τα συμφέροντα του κεφαλαίου από τη μια και τον εργαζόμενο λαό από την άλλη 
ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΛΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ
Καμιά ψήφο σε ΑΡΓΥΡΗ- ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ, ΚΑΤΣΙΝΟ- ΓΙΟΓΙΑΚΑ, ΜΠΡΑΪΜΗ - ΠΑΠΠΑ, υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της  Ν.Δ. Είναι ίδιοι γιατί εκφράζουν την ίδια πολιτική. Είναι οι «εκλεκτοί» εκείνων των κομμάτων που χτυπάνε κάθε εργατικό – λαϊκό δικαίωμα που καταδικάζουν τον λαό να ζει στην φτώχεια, στην ανεργία , στην ανασφάλεια. Καμιά ψήφο σ΄αυτους που θα την χρησιμοποιήσουν ενάντια στο λαό.

                                                                                             Ηγουμενίτσα

                                                                                               11/11/2010

σηματοδοτεί μια νέα πορεία συσπείρωσης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων εναντίον της πολιτικής, που εδώ και πάνω από 20 χρόνια οδήγησε στην επιδείνωση της ζωής του λαού, συνέβαλε στην όξυνση της κρίσης και οδήγησε στη σύναψη του βάρβαρου Μνημονίου, που θα έχει διάρκεια και στη φάση της κρίσης και στη φάση της ανάκαμψης, όταν αυτή έλθει που έτσι και αλλιώς θα είναι αναιμική και θα τη διαδεχτεί νέο κύμα κρίσης. Δυναμώνει το ρεύμα αντιμονοπωλιακής αντιιμπεριαλιστικής συσπείρωσης, κερδίζει έδαφος η πρόταση διεξόδου με στόχο τη λαϊκή εξουσία, οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου