Μπέρτολτ Μπρέχτ

«Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας - Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για την υπόθεσή του - Πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί - Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα - Αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί -Θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού - Όποιος για τη δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί». Μπέρτολτ Μπρέχτ

Πανηπειρωτική σύσκεψη για το "ξεπούλημα της Δωδώνης"

Συνάδελφοι – Συναδέλφισες
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά στο ξεπούλημα στο ιδιωτικό κεφάλαιο των Συνεταιριστικών Οργανώσεων: Δωδώνη, ΣΕΚΑΠ, Ελληνική Βιομηχανία ζάχαρης, ΕΛΒΙΖ κ.α.
Η βιομηχανία γάλακτος "Δωδώνη" αποτελεί ένα από τα τελευταία στηρίγματα των αγροτοκτηνοτρόφων γιατί κρατάει την τιμή του γάλακτος σε ανεκτά επίπεδα.
Το ξεπούλημα σε ιδιώτες είναι μια προσχεδιασμένη από καιρό απόφαση, την οποία προωθούσαν από χρόνια τα αστικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με τους δημάρχους και νομάρχες τους στην  Ήπειρο, καθώς και οι πλειοψηφίες των ενώσεων αγροτικών συνεταιρισμών.
Η μεταβίβαση της "Δωδώνης" δήθεν στους "φυσικούς φορείς" που επιδιώκουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ,  και όλοι όσοι μαζεύτηκαν στο κάλεσμα των ενώσεων είναι ιδιωτικοποίηση με άλλο τρόπο.
Οι ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας παίρνουν την πρωτοβουλία της οργάνωσης του αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της "Δωδώνης" και των άλλων συνεταιριστικών οργανώσεων, οργανώνοντας Πανηπειρωτική σύσκεψη των μαζικών φορέων της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των ΕΒΕ στα Γιάννενα την Κυριακή 19/12/2010 και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Ιωαννίνων.
Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία των ΕΒΕ να παρευρεθούν μαζικά στην Πανηπειρωτική σύσκεψη.
Η υγιεινή διατροφή και η επιβίωση της ελληνικής φτωχομεσαίας αγροτιάς μας αφορά όλους.
Ο δρόμος που εκφράζει τα πραγματικά συμφέροντα των εργατών, των φτωχών κτηνοτρόφων είναι ένας. Είναι ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοοικονομική λειτουργία της "Δωδώνης". Ήρθε η ώρα να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας διεκδικώντας έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης κόντρα στα μονοπώλια.
Η παραγωγή εγχώριων τροφίμων, φτηνών και ποιοτικών, για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μπορεί να γίνει με την κοινωνικοποίηση της μεγάλης καπιταλιστικής αγροτικής παραγωγής και της βιομηχανίας αγροτικών εφοδίων και μεταποίησης που θα παράγουν όχι για το καπιταλιστικό κέρδος, αλλά για τις διατροφικές ανάγκες του λαού. Με κεντρικό σχεδιασμό, καθετοποιημένες κρατικές επιχειρήσεις, και παραγωγικούς συνεταιρισμούς μικρομεσαίων αγροτών.
Μια φιλοαγροτική πολιτική που θα συνδέει την αγροτική παραγωγή με τη βιομηχανία, το εμπόριο, τις τράπεζες που θα αποτελούν λαϊκή κρατική ιδιοκτησία, θα διασφαλίζει την ευημερία της εργατικής και αγροτικής οικογένειας και θα αναπτύσσει την εγχώρια παραγωγή για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων. Ένας τέτοιος αγώνας είναι πρώτα από όλα πολιτικός ενάντια στα μονοπώλια και τα κόμματά τους. Είναι αγώνας για να αλλάξει χέρια η εξουσία. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου