Μπέρτολτ Μπρέχτ

«Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας - Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για την υπόθεσή του - Πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί - Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα - Αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί -Θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού - Όποιος για τη δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί». Μπέρτολτ Μπρέχτ

Χαιρετιστήριο μήνυμα ταξικής αλληλεγγύης

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Εργατική Τάξη και τους λαούς της Αιγύπτου, της Τυνησίας, της Υεμένης και όλους τους λαούς που μαζικά, μαχητικά ξεσηκώνονται και επιχειρούν να σπάσουν τις αλυσίδες της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της εκμετάλλευσης, της κρατικής βίας και τρομοκρατίας και του αυταρχισμού.
Όταν το 1886 κρέμασαν τους Πάρσον και Σπάις, εργάτες καθοδηγητές της απεργίας του Σικάγο για το 8ωρο, ο Σπάις πριν δώσει τη ζωή του είπε χαρακτηριστικά:
«κύριε δικαστά, απευθυνόμενος σ΄ αυτό το δικαστήριο μιλώ σαν εκπρόσωπος μιας τάξης προς τον εκπρόσωπο μιας άλλης. Αν νομίζετε ότι με το να μας κρεμάσετε, μπορείτε να εξαλείψετε το εργατικό κίνημα από το οποίο εκατομμύρια καταπιεσμένοι, εκατομμύρια άνθρωποι που μοχθούν μέσα στην φτώχεια και την αθλιότητα περιμένουν σωτηρία, αν αυτή είναι η γνώμη σας, τότε κρεμάστε μας!
Εδώ θα πατήσετε μια σπίθα, αλλά εκεί και λίγο παραπέρα, πίσω σας και μπροστά σας και παντού θα ξεπηδούν φλόγες.
Είναι μια υπόγεια φωτιά. Δεν μπορείτε να την σβήσετε»!
Όλη η ιστορία της ανθρωπότητας είναι η ιστορία της πάλης των εκμεταλλευομένων με τους εκμεταλλευτές τους.
Η βία, η άγρια καταστολή, ο αποπροσανατολισμός και η κάθε μορφή εργοδοτικής και κρατικής χειραγώγησης μόνο προσωρινά μπορούν να ανακόψουν την πορεία των λαών προς τα εμπρός, προς το δρόμο της κατάκτησης της πραγματικής λαϊκής εξουσίας της δημοκρατίας.
Καλούμε την εργατική τάξη της χώρας μας, τον εργαζόμενο λαό του νομού μας, να εκφράσουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους λαούς αυτών των χωρών μέσα από τις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Όσα περισσότερα θα είναι τα πλήγματα που θα δεχτεί το βάρβαρο και απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα σε κάθε χώρα, τόσο καλύτερα για όλους τους λαούς του κόσμου, την παγκόσμια εργατική τάξη.
ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ.
Η Διοίκηση του ΕΚΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου