Μπέρτολτ Μπρέχτ

«Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας - Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για την υπόθεσή του - Πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί - Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα - Αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί -Θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού - Όποιος για τη δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί». Μπέρτολτ Μπρέχτ

Ανακύκλωση της ανεργίας

Βασικά σημεία της τοποθέτησης  του Δώρη Δήμα   στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συζήτηση του θέματος  «Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στα πλαίσια της πρόσκλησης 40 του Ε.Π. ‘ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού’ »
·         Δεν συζητάμε πρώτη φορά τέτοιο θέμα στο Δ.Σ. και να είστε σίγουρος κ. Δήμαρχε ότι το μόνο που δεν μας ενοχλεί σε αυτό το θέμα είναι η λέξη Μνημόνιο. Το περιεχόμενο φταίει όχι η λέξη, όπως και κεντρικά δεν ενοχλεί η λέξη αλλά τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τη Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. Κατεύθυνση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, ένα από αυτά τα μέτρα είναι και η «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» που συζητάμε σήμερα.
·         Άλλη μια φορά ο Δήμαρχος εισηγείται τα θέμα χωρίς να αναφέρει τι πρόγραμμα είναι αυτό. Σκόπιμα κατά την γνώμη μας. Για να μη φανεί περί τίνος πρόκειται. 
·        
·         Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο από την μια να μπαλώσει τα κενά που υπάρχουν στις κοινωνικές δομές με φθηνό εργατικό δυναμικό και από την άλλη να βοηθήσει την κυβέρνηση στην προσπάθεια της να δείξει ότι μειώνεται η ανεργία.
·         Καταγγείλαμε αυτό το πρόγραμμα σαν απαράδεκτο. Το καταψηφίσαμε γατί οι Δήμοι συμμετέχουν με αυτό στην καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων, στην εκμετάλλευση των ανέργων, στην υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών.
·         Το καταψηφίζουμε και σήμερα.
·         Θέλουμε με την ευκαιρία αυτή να τονίσουμε τις τεράστιες ευθύνες της ΓΣΕΒΕΕ τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου των ΕΒΕ. Σε μια εποχή που οι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ οδηγούνται στον αφανισμό, η ΓΣΕΒΕΕ αντι να οργανώσει τον αγώνα των ΕΒΕ ενάντια σε αυτή την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, κάνει μέσω του ΙΜΕ της δουλεμπόριο για 25 euro το κεφάλι. Πρόκειται για το κατάντημα του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αυτό και αν δεν είναι ξεπεσμός ενός συνδικαλιστικού φορέα!!!! Μη χειρότερα!!!!!
 Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, οι κάτοικοι και δημότες αυτού του τόπου ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση τους καλεί σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να μην περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και δημοτικής αρχής .
Τους καλεί σε πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
                                                                          Ηγουμενίτσα 13/07/2011
                                                                       Για την Λαϊκή Συσπείρωση
                                                                               Δώρης Δήμας
Θα το ξαναπούμε ότι πρόκειται για το πρόγραμμα «κοινωνική εργασία» που ανακυκλώνει την ανεργία με την απασχόληση, αφού προβλέπει μόνο 5-μηνη απασχόληση τον χρόνο στους μακροχρόνια άνεργους με μισθό 625 euro τον μήνα, δηλαδή κάτω από την συλλογική σύμβαση εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου