Μπέρτολτ Μπρέχτ

«Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας - Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για την υπόθεσή του - Πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί - Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα - Αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί -Θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού - Όποιος για τη δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί». Μπέρτολτ Μπρέχτ

Για τα ελλείμματα των πρώην "καποδιστριακών" δήμων του νέου δήμου Ηγουμενίτσας

Βασικά σημεία της τοποθέτησης  του Δώρη Δήμα στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συζήτηση του θέματος  «Παρουσίαση και παραλαβή εκθέσεως επισκόπησης των εισπράξεων-πληρωμών των Δημοτικών ενοτήτων Παραποτάμου, Πέρδικάς, Μαργαριτίου και Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας, χρήσεως 2010» 
·      Υπάρχει το αντικειμενικό γεγονός ότι από τα ταμεία των Δήμων Παραποτάμου, Μαργαριτίου και της κοινότητας της Πέρδικας λείπουν λεφτά. Πολλά λεφτά.
  • Υπάρχει η εκθεση του Σ.Ο.Λ. που αναφέρει ότι στους οργανισμούς αυτούς τα παραστατικά δεν είναι καθαρά, το λιγότερο είναι τσαπατσούλικα γραμμένα. Σε κανένα από τους τρεις πρώην ΟΤΑ οι πληρωμές δεν γινόντανε με επιταγές και τραπεζικούς λογαριασμούς όπως ό νόμος ορίζει.
  • Έχουμε τους τέως δημοτικούς άρχοντες να δηλώνουν σήμερα ότι δεν έχουν κάνει οι ίδιοι αναλήψεις από τράπεζες και ότι δεν είχαν πρόσβαση στο χρηματοκιβώτιο. Κατά τα άλλα αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη και ζητούν έρευνα σε βάθος. Με αυτόν τον τρόπο όμως ρίχνονται οι ευθύνες κύρια στους εργαζόμενους.
  • Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» επισημαίνει ότι για ότι και να συνέβη είτε παραβλέψεις είτε λογιστικά λάθη, είτε συνειδητή υπεξαίρεση χρημάτων, από όποιον και αν έγινε, την κύρια και βασική ευθύνη έχουν οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Άρχοντες σαν πολιτικοί προϊστάμενοι των οργανισμών. Είχαν υποχρέωση να παρακολουθούν, να ελέγχουν το ταμείο.
  • Δικαίωμα ανάληψης από την τράπεζα είχαν μόνο δύο άτομα σε κάθε οργανισμό άσχετα ποιος το έκανε χρήση. Ο ένας από τους δύο ήταν ο Δήμαρχος. Δεν κατανοούμε πως και γιατί δεν το έλεγχαν, άσχετα αν έκαναν αναλήψεις οι ίδιοι. Δεν μας ικανοποιεί το «συγνώμη δεν ήξερα». Εξάλλου «από τότε που βγήκε η συγνώμη χ….άθηκε το φιλότιμο»
  • Κατασπατάληση του Δημόσιου χρήματος μπορεί να υπάρξει και με «καθαρό» το ταμείο. Υπάρχουν τρόποι «νομότυποι» π.χ. με υπερτιμολογήσεις …..κλπ. Μπορεί να γίνεται και αλλιώς όπως με την κατασκευή έργων που ποτέ δεν τελειώνουν όπως η Φοιτητική Εστία ή δεν χρησιμοποιούνται όπως η επέκταση του Νοσοκομείου Φιλιατών και η κατασκευή του Κ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας, με την κατοπινή απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό των κρεβατιών και συγχώνευση με το «Χατζικώστα».
  • Επιτρέψτε μας να έχουμε ενστάσεις για το πόσο γρήγορα «θα λάμψει η αλήθεια» τόσο από την Δικαιοσύνη όσο και από τον λογιστικό και πειθαρχικό έλεγχο. Είναι γνωστό ότι ακόμα και το υπουργικό συμβούλιο ασχολήθηκε με το θέμα της καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης. Θα πάρει χρόνο αυτή η δουλειά. Μέχρι τότε θα σέρνονται κατηγορίες, υπονοούμενα, κουτσομπολιά επι δικαίων και αδίκων. Για αυτό συμφωνούμε με προηγούμενο συνάδελφο που πρότεινε να ανατεθεί ο διαχειριστικός έλεγχος στον Σ.Ο.Λ. και να παραδοθούν τα αποτελέσματα του στις ελεγκτικές αρχές ώστε να συντομευθεί η διαδικασία.
  • Φυσικά διαφωνούμε να παρθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον των εργαζομένων μέχρι να ολοκληρωθεί ο πειθαρχικός έλεγχος .
  • Όσον αφορά την παραίτηση του Γιάννη Τζάνη. Έκανε πολύ καλά και παραιτήθηκε σήμερα από αντιδήμαρχος, γιατί έτσι έπρεπε να κάνει. Δεν καταλαβαίνουμε τα συγχαρητήρια για αυτήν του την ενέργεια από τον κ. Δήμαρχο όταν είναι γνωστές προηγούμενες δηλώσεις του Γιάννη Τζάνη, έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο, ότι «από την θέση του αντιδημάρχου θα αγωνισθεί να λάμψει η αλήθεια». Προφανώς άλλαξε γνώμη γιατί άλλη ήταν η αρχική του θέση πάνω στο θέμα της παραίτησης του για αρκετές ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου