Μπέρτολτ Μπρέχτ

«Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας - Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για την υπόθεσή του - Πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί - Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα - Αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί -Θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού - Όποιος για τη δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί». Μπέρτολτ Μπρέχτ

Να μη δοθεί καμία έκταση γης στην ΟΛΗΓ Α.Ε.

Βασικά σημεία της  τοποθέτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δ.Σ Ηγουμενίτσας κατά τη συζήτηση του θέματος: «Επί αιτήματος ΟΛΗΓ Α.Ε. για σύμφωνη γνώμη του Δήμου για σύνταξη μελέτης εμπορευματικού κέντρου στην περιοχή ¨Κόμβος Βασιλικού¨»
·      Το αίτημα το θέτει η ΟΛΗΓ Α.Ε. η οποία λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
·      Η ΟΛΗΓ Α.Ε. είναι γνωστό ότι έχει μπει από την κυβέρνηση στην λίστα των «αποκρατικοποιήσεων». Δηλαδή με απλά λόγια πάει για ξεπούλημα.
·      Σε αυτήν τη φάση μας γνωστοποιεί την πρόθεση της εταιρείας να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την δημιουργία εμπορευματικού κέντρου.
·      Πολλά ερωτήματα μπαίνουν. Η ΟΛΗΓ Α.Ε. θα κάνει τη μελέτη, ποιος θα κάνει την κατασκευή, σε ποιόν θα ανήκει το κέντρο κλπ και όλα αυτά στην φάση του ξεπουλήματος.
·      Προφανώς η Α.Ε. προσπαθεί να ανεβάσει την αξία της για να γίνει πιο θελκτική, να πουληθεί δηλαδή σε καλύτερη τιμή.
·      Με αυτή την έννοια θα έλεγα ότι οι αντιθέσεις που εμφανίζονται για το που θα γίνει το κέντρο στο Νιοχώρι ή στο Βασιλικό που εμφανίζεται σαν αντίθεση του Δήμου Ηγουμενίτσας με τον Δήμο Παραμυθιάς μας θυμίζει τη λαϊκή ρήση «δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα».
·      Δηλαδή συναγωνιζόμαστε ποιος θα ανεβάσει την προίκα της ΟΛΗΓ Α.Ε. για βρεθεί καλύτερος γαμπρός να την πάρει.
·      Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι αντίθετη στο να δοθεί στην προς πώληση ΟΛΗΓ Α.Ε. οποιαδήποτε έκταση. Γιατί και αυτή η έκταση θα καταλήξει σε καπιταλιστές ιδιώτες μαζί με τις εκτάσεις που έχουμε παραχωρήσει για την κατασκευή του λιμανιού.
·      Σε αυτήν την φάση εκείνο που προέχει είναι να σταματήσουμε το ξεπούλημα της ΟΛΗΓ Α.Ε. Να οργανώσουμε το κίνημα αυτό που θα εμποδίσει αυτήν την εξέλιξη. Αλλά αυτά θα τα συζητήσουμε στην αυριανή μας συνεδρίαση.
·      Καταψηφίζουμε την εισήγηση του κ. Δημάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου