Μπέρτολτ Μπρέχτ

«Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας - Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για την υπόθεσή του - Πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί - Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα - Αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί -Θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού - Όποιος για τη δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί». Μπέρτολτ Μπρέχτ

Με πολιτική απόφαση η ακύρωση του διαγωνισμού για το κάμπινγκ Δρεπάνου

Βασικά σημεία της  τοποθέτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δ.Σ Ηγουμενίτσας κατά την  συζήτηση του θέματος: «Λήψη απόφασης επί του διαγωνισμού εκμίσθωσης Κάμπινγκ Δρέπανου»
·         Διαβάζοντας τον τεράστιο φάκελο που ο αντιδήμαρχος Βασίλης Τσώλης μας έδωσε, η πρώτη σκέψη μας ήταν να ζητήσουμε την ακύρωση του διαγωνισμού.
·         Ο Δήμαρχος στην προηγούμενη συνεδρίαση επιτακτικά έβαλε το θέμα της λήψης απόφασης γιατί τυχόν ακύρωση θα σήμαινε μεγάλη καθυστέρηση στην λειτουργία του κάμπινγκ και μας έβαλε μπροστά στις ευθύνες μας. Έφερε δε για ψήφιση στο Δ.Σ. συγκεκριμένη πρόταση.
·         Διαφώνησα ριζικά με την πρόταση του γιατί δεν έστεκε μαθηματικά με τίποτα.
·         Μου ζητήθηκε σαν Μαθηματικός να λύσω ένα πρόβλημα «απλής μεθόδου των τριών» πράγμα που έκανα. Οδηγούσε όμως σε διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό της εισήγησης.
·         Απόφαση δεν πάρθηκε από το Δ.Σ. σε αυτήν την συνεδρίαση.
·         Σήμερα ο Δήμαρχος εισηγούμενος το ίδιο θέμα λέει:
1)      Όλοι οι μέχρι σήμερα χειρισμοί ήταν σύννομοι.
2)      Ότι η προηγούμενη του πρόταση, αυτή που διαφωνήσαμε, είναι η νομικά σωστή.
3)      Αλλά ζητάει πολιτική απόφαση για ακύρωση του διαγωνισμού.
4)      Με τον καθαρισμό της χερσαίας ζώνης θα υπάρξει νέος σχεδιασμός για την περιοχή.
Σε σχέση με αυτά επισημαίνουμε:
·         Η θέση μας για την πρόταση του δεν αλλάζει. Δεν είναι σωστή. Το δείξαμε στην προηγούμενη συνεδρίαση. Δεν έχει αλλάξει τίποτα απο τότε.
·         Πολιτική απόφαση για ακύρωση δεν μπορεί να υπάρξει αν οι μέχρι τώρα χειρισμοί είναι σύννομοι. Πολιτική απόφαση σημαίνει ότι δεν το παίρνει αυτός που θέλω και το ακυρώνω.
·         Όσον αφορά τον νέο σχεδιασμό σε σχέση με την χερσαία ζώνη επισημαίνουμε ότι παραπέμπει την λειτουργία του κάμπινγκ «στις ελληνικές καλένδες». Ή πιο απλά «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».
·         Τα συμπεράσματα δικά σας .
·         Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψηφίζει την εισήγηση του Δημάρχου για ακύρωση του διαγωνισμού εκμίσθωσης του Κάμπινγκ Δρεπάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου