Μπέρτολτ Μπρέχτ

«Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας - Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για την υπόθεσή του - Πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί - Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα - Αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί -Θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού - Όποιος για τη δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί». Μπέρτολτ Μπρέχτ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος:   ΔΩΡΗΣ ΔΗΜΑΣ                

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Εργαζόμενε, άνεργε, φτωχέ αγρότη και αυτοαπασχολούμενε, νέε/α και γυναίκα από τις λαϊκές οικογένειες του Δήμου Ηγουμενίτσας
Ήδη έχουμε μπει στην προεκλογική περίοδο για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές αλλά και για τις Ευρωεκλογές που θα γίνουν τον Μάιο.
Το επόμενο διάστημα θα γεμίσουν οι τηλεοράσεις με «νέα πρόσωπα», δήθεν «άφθαρτους», «ακομμάτιστους», «αδοκίμαστους». Στην πραγματικότητα όλοι τους υπηρετούν δοκιμασμένες αντιλαϊκές πολιτικές. Είναι ενταγμένοι στο μεγάλο «κόμμα» της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης,.
Μπροστά σ’ αυτές τις εκλογές η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Δήμου Ηγουμενίτσας απευθύνεται σε σένα και σε καλεί να σκεφτείς, να προβληματιστείς και να ψηφίσεις με ενιαία κριτήρια, γιατί ενιαία είναι και η αντιλαϊκή πολιτική που τ’ αποτελέσματά της ζεις καθημερινά.
 Πολιτική που σχεδιάζεται στην Ε.Ε. κατ’ εντολή των επιχειρηματικών ομίλων.
Σε καλεί να καταδικάσεις τους συνδυασμούς που, σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου, ακολούθησαν πιστά τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. στην Τοπική Διοίκηση.
Να δυναμώσεις αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης»που στηρίζονται από το ΚΚΕ.
Υπάρχει πλέον πλούσια πείρα για τους διαχειριστές στο Δήμο μας και στην
Περιφέρεια, «συμπολιτευόμενους» και «αντιπολιτευόμενους»:
Δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο, δεν υπάρχει βάσανο που να βίωσες εσύ και η οικογένειά σου τα τελευταία χρόνια, που να μην έχει τη σφραγίδα, την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην έχει υλοποιηθεί στην πράξη από τη Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή (απολύσεις, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, εμπορευματοποίηση της πρόνοιας και της υγείας, ιδιωτικοποίηση της λαϊκής περιουσίας και υπηρεσιών , αύξηση σε χαράτσια και νερό, ενίσχυση με κάθε τρόπο των επιχειρηματιών κ.α.).
Είναι αυτοί που όταν εσύ ματώνεις όλα αυτά τα χρόνια από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ, από τα μνημόνια, τις «τρόικες» και τα «μέτρα σωτηρίας» των επιχειρηματιών, υλοποιούν τοπικά αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, προωθούν τον «Καλλικράτη» και τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο όνομα της «ανάπτυξης».
ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε., ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΑΝΩΔΥΝΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.(π.χ. «παραίτηση» του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας)
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ) ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ (ΞΑΝΑ).
 ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.
ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙΣ ΣΕ ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.


Εργαζόμενε, άνεργε, φτωχέ αγρότη και αυτοαπασχολούμενε, νέε/α και γυναίκα από τις λαϊκές οικογένειες
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» σου ζητάμε και σ’ αυτές τις εκλογές να μας εμπιστευτείς. Γιατί και αυτά τα τέσσερα χρόνια σταθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το ΚΚΕ, η "Λαϊκή Συσπείρωση", τα μέλη και οι φίλοι και οι συναγωνιστές μας δεν υποχωρήσαμε μπροστά στις δυσκολίες.
Είμαστε η μόνη δύναμη που δεν σου είπε ψέματα. Παλέψαμε και παλεύουμε με συνέπεια για την απόκρουση της βάρβαρης επίθεσης που ζούμε σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Δώσαμε και δίνουμε μάχες στις πύλες των εργοταξίων, στους καταπέλτες των καραβιών, στα μπλόκα των αγροτών, στα σχολεία και το ΤΕΙ, στις εφορίες, στο νοσοκομείο, το ΙΚΑ, τη ΔΕΗ και τον ΟΑΕΔ, για ν’ αποσπάσουμε κατακτήσεις, να σταθούμε αλληλέγγυοι σε συνανθρώπους μας, να ανατρέψουμε συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» δεν κρύβεται πίσω από ψεύτικα ψηφοδέλτια της λεγόμενης «τοπικής κοινωνίας. Δεν κρυβόμαστε πίσω από δήθεν «ανεξάρτητους» και «ακομμάτιστους» υποψηφίους (ο τόπος μας άλλωστε είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε) που την άλλη μέρα από την εκλογή τους θα σταθούν μαζί με τα κόμματα του ευρωμονόδρομου απέναντι στις λαϊκές ανάγκες και αγωνίες.
Το «έργο» το είδες στην προηγούμενη τετραετία.
Μην ξαναπέσεις στην παγίδα: Όσο «ακομμάτιστη» ήταν, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ και σήμερα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, άλλο τόσο ακομμάτιστοι είναι και οι δυο υποψήφιοι δήμαρχοι Δήμου Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος και Θωμάς. Παππάς.
Αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Δηλώνουν «ανεξάρτητοι» γιατί θέλουν ν’ αποφύγουν τις διαχρονικές ευθύνες τους απέναντι στον λαό, να κρύψουν την ταύτισή τους με την κυβερνητική πολιτική, που ακολούθησαν και κατά γράμμα θ’ ακολουθήσουν αν εκλεγούν.
Άλλο τόσο «ανεξάρτητο» αλλά  και μακριά από τις λαϊκές ανάγκες είναι και το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Ανδρέα Νταή (συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ). Μια παράταξη, που  ενώ υπόσχονται λύσεις των προβλημάτων αν εκλεγούν στην Τοπική Διοίκηση ,την ίδια ώρα πίνουν νερό στο όνομα της  Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι η «μήτρα» που γεννά και οξύνει τα λαϊκά προβλήματα .
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Δήμου Ηγουμενίτσας αποτελείται από αγωνιστές που συναντήθηκαν στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και στην πάλη για το μεροκάματο, ενάντια στις απολύσεις, για μέτρα ανακούφισης των ανέργων, για αξιοπρεπή σύνταξη, για δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, για τα δικαιώματα της νεολαίας και των γυναικών
Καλούμε το λαό να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο Δήμο Ηγουμενίτσας και στην Περιφέρεια, για να ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ από καλύτερες θέσεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, στην περιφέρεια και παντού, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, την πολιτική της Ε.Ε. έτσι όπως εκφράζεται εκεί και σε κάθε πλευρά της ζωής.
Για να αποτελέσουμε ισχυρή λαϊκή- εργατική αντιπολίτευση σε όλους αυτούς.
Για να εκλεγούν αγωνιστές που θα παλεύουν
  • για επαρκή χρηματοδότηση στους Δήμους και τις Περιφέρειες,
  • για να μην συρρικνωθούν και εμπορευματοποιηθούν οι κοινωνικές δομές,
  • για να αποτρέψουμε ιδιωτικοποιήσεις χώρων και "φιλέτων" που σήμερα δίνονται στο μεγάλο κεφάλαιο(π.χ. λιμάνι),
  • για να δοθούν κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα και για αντισεισμική προστασία που ανακουφίζουν το λαό και που δημιουργούν θέσεις εργασίας.
  • για να δυναμώσει η πάλη για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,
  • για προστασία του φυσικού, κοινωνικού, πολιτιστικού περιβάλλοντος,
  •  για το σύνολο των λαϊκών αναγκών που γίνονται θυσία στο βωμό των κερδών των μονοπωλίων.
  •  Για να ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ η προσπάθεια για ένα ισχυρό, μαζικό, λαϊκό κίνημα διεκδίκησης και ανατροπής.
Η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση, είναι η πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης της χώρας μας, προς όφελος των λαϊκών αναγκών, με έξοδο από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μονομερή διαγραφή του χρέους, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ


                                                        Ηγουμενίτσα 18-03-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου