Μπέρτολτ Μπρέχτ

«Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας - Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για την υπόθεσή του - Πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί - Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα - Αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί -Θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού - Όποιος για τη δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί». Μπέρτολτ Μπρέχτ

Eγκατάσταση δεξαμενών καυσίμων και ασφαλτικών στην θέση Γωνιά του Δήμου Ηγουμενίτσας



ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

 Προς τον
ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
Αγαπητοί φίλοι
Μας ζητάτε να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην εγκατάσταση δεξαμενών καυσίμων και ασφαλτικών στην θέση Γωνιά του Δήμου Ηγουμενίτσας, υπογράφοντας την σχετική  δήλωση με τους άλλους υποψήφιους Δημάρχους.
Νομίζουμε ότι παραβιάζετε ανοικτές πόρτες.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» έδωσε μάχες ενάντια σε αυτήν την «επένδυση». Στο δε  Δ.Σ. της Ηγουμενίτσας  αντιπαλέψαμε την σχετική πρόταση ,την οποία φυσικά και καταψηφίσαμε.
Ωστόσο έχουμε την γνώμη ότι προεκλογικά ελάχιστα  δεσμεύει η υπογραφή ένα υποψήφιο Δήμαρχο. Έχει σημασία η στάση που ο καθένας μας έχει κρατήσει όλο το προηγούμενο διάστημα και για το συγκεκριμένο θέμα. Όπως  μετράει και η στάση των υποψηφίων Δημοτικών συμβούλων στα αντίστοιχα ψηφοδέλτια. Θα επιμείνουμε δε σε αυτό γιατί εμφανίζονται σαν υποψήφιοι Δ.Σ. άτομα που εκφράστηκαν υπέρ της συγκεκριμένης εγκατάστασης η και στελέχη παρατάξεων που έχουν άμεση σχέση με αυτήν την «επένδυση». Είναι μικρός ο τόπος και γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά.
Με αυτήν την έννοια δεν μπορούμε να συνυπογράψουμε μια τέτοια δήλωση με όλους τους άλλους υποψηφίους Δημάρχους.
Εμείς θα επαναλάβουμε άλλη μια φορά ότι η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» τόσο στον Δήμο όσο και στην Περιφέρεια είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση δεξαμενών καυσίμων στην Γωνιά και όχι μόνο για περιβαλλοντικούς λόγους, που σαφέστατα υπάρχουν.
Κριτήριο για εμάς είναι πάντα ΠΟΙΟΣ κάνει μια επένδυση και για ΠΟΙΟΝ λόγο. Επιμένουμε και αγωνιζόμαστε για ανάπτυξη που θα έχει για σκοπό της την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων και όχι την αύξηση της κερδοφορίας  των ιδιωτών «επενδυτών». Για αυτό αγωνιζόμαστε για μια ανάπτυξη με ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ της οικονομίας που μπορεί να γίνει μόνο με  τον εργαζόμενο λαό αφέντη και νοικοκύρη στο τόπο μας, ενάντια στην κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων.    
Αυτές οι θέσεις καθόρισαν συνολικά την στάση μας στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για τα ζητήματα «ανάπτυξης». Για αυτό καταψηφίσαμε τέτοιου είδους «επενδύσεις» που αποφάσισε το Δ.Σ. είτε αφορούσαν τις  ανεμογεννήτριες στην Γωνιά ,είτε την εξόρυξη μαρμάρων σε Μαζαρακιά, Σύβοτα, Αργυρότοπο, είτε την κατασκευή «τρανσέρας» κ.α.     
 Άλλωστε μια επένδυση που γίνεται με σκοπό το κέρδος, κατά κανόνα αδιαφορεί για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

                                        Ηγουμενίτσα  15/04/2014        
                                     Για την   «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
                                          Θεόδωρος Δήμας

                                       Υποψήφιος Δήμαρχος

1 σχόλιο:

  1. Πρεπει να αυξηθουν οι παρεμβασεις εναντια στη παναθλια αρχιτεκτονικη του γηπεδου της Αεκ οπως και στο ονομα Αγια Σοφια.
    Δεν πρεπει ενα κομμα της αριστερας να κανει τετοιο σφαλμα πυροδοτωντας
    τον Χριστιανοεθνικισμο.Οι αριστεροι Αεκτζηδες να ξυπνησουν και να σουταρουν Αγιες Σοφιες ,σχηματα γηπεδων αντιστοιχα κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή